Ads 468x60px

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Gelu Boantă - Colectiv

Gelu Boantă (click)Răspunsul dat de Domnul Isus după tragedia din Colectiv               După o săptămnă de la tragedia din Colectiv se bat clopotele, se aprind candele, se protestează în stradă, se fac slujbe, se schimbă puterea, cu alte cuvinte se întamplă lucruri. Bune, rele? Vom vedea. Rumoarea creată în țară m-a condus cu gândul la un pasaj biblic care s-a desfășurat în circumstanțe similare. 
               Căderea turnului Siloamului a provocat mai multe victime. Apoi au apărut reacții sociale și civice. Oamenii au căutat răspunsuri, vinovați, soluții și au dus discuția până la urechile lui Isus. Răspunsul Domnului a fost acesta ,,Sau acei optsprezece inși peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim?
Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.”
               
Din răspunsul lui Isus se desprind câteva concluzii:
  • marile tragedii nu ne dau dreptul să judecăm, ci ne motivează să ne corectăm;
  • marile tragedii nu ne conferă statutul de privilegiați sau de sfinți că am scăpat, ci dimpotrivă ne determină la o introspecție mult mai profundă;
  • marile tragedii ar trebui să provoace un sentiment de compasiune corelat cu o dorință de implicare concretă.
               Curios este faptul că Acel care avea puterea judecății S-a ferit într-un astfel de moment să pună etichete, să judece și să condamne. S-a limitat să îi învețe pe cei rămași lecția pocăinței adevarate. Cred că El trebuie să fie punctul nostru de reper în circumstanțele date!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu